Jumaat, 27 Februari 2015

Miss.Bimbo

Assalamualaikum... Anyeong..



Hari ni, Zati nak cerita perihal Miss.Bimbo. Apa itu Miss Bimbo? macam pelik jerr. Okay , disinilah Zati akan terangkan apa itu Miss.Bimbo.

Bimbo adalah perkataan slanga Bahasa Inggeris yang bermaksud " perempuan yang cantik akan tetapi kurang daya pemikirannya ". Perkataan lain yang membawa maksud sama adalah 'dumb blood' dan 'valley girl'.

Sebenarnya perkataan 'bimbo' khusus digunakan untuk lelaki sahaja di Amerika pada 1919 yang dilabelkan kepada lelaki yang agak kasar dan kurang cerdik.Namun, pada 1920 ia mula digunakan kepada perempuan , apabila konsep 'bimbo' digunapakai dalam perfileman dan lagu.

Akhirnya, kamus Oxford telah mengkhaskan perkataan 'bimbo' untuk perempuan.
Jadi kesimpulannya adalah;


So, cara macam mana kita nak kenal Miss.Bimbo adalah:

1) Mereka ini selalunya ketawa dengan suara yang nyaring dan perasan mereka ni cantik atau comel.
2) Mereka ni suka sangat menyanyi, tetapi suara dia taklah sedap sangat dan mereka anggap
    suara dia sedap, Then, mereka juga suka ubah-ubah lirik lagu yang dinyanyikan..
3) Mereka ni juga jenis "drama queen"
4) Mereka ni juga akan tengok cermin  setiap 5 saat,dan sering akan bertanya,
    "Peah,tudung aku ni elok tak?" "Senget tak?" '' Bedak kat muka aku ni okey tak?".
    "Muka aku berminyak lahh!!" ,"Peah, pinjam cermin kau!"

*okey yang no 4 ni , Zati ada alami bila kawan Zati ni setiap 1 @ 2 minit akan bertanya tentang kedudukan tudung dia okey atau tak, mula-mula dia tanya okey lagi tapi kalau dah banyak kali penat juga nak melayan huuhhh...*
Hope Zati tak kecilkan hati sesiapa :)


Sumber: Majalah Remaja 

Sekian,Nur Nadheera

3 ulasan:

  1. pernah dengar perkataan ni.. haha.. marsha dengan sharifah sakinah sebut .. "bimbo"!!!

    BalasPadam
  2. hehehe...skrg ramai jugak rasanya :P

    BalasPadam